Нацкомісія повторно зупинила ліцензію фінансової компанії «Толока»

Нацкомісія повторно зупинила ліцензію фінансової компанії «Толока»

Укрінформ
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) повторно зупинила дію ліцензії ТОВ «ФК «Толока» на провадження професійної діяльності на ринках капіталу. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НКЦПФР.

«НКЦПФР повторно зупинила дію ліцензії ТОВ «ФК «Толока» на провадження професійної діяльності на ринках капіталу – до 16 червня 2022 року. Таке рішення члени регулятора прийняли на засідання 7 грудня 2021 року», - йдеться у повідомленні.

За словами члена НКЦПФР Арсена Ільіна, до Комісії продовжують надходити скарги на ФК «Толока». Регулятор, в свою чергу, також порушив цілу низку справ про правопорушення на ринках капіталу у відношенні цієї фінансової компанії. Втім, нині Комісія не має об’єктивної можливості дослідити питання, які порушувалися у зверненнях довірителів, тому прийняла рішення продовжити термін зупинки ліцензії компанії.

«Наразі ми обмежуємо роботу компанії, продовжуємо вивчати проблематику і звертаємо увагу: компанія, ліцензію якої зупинено, не звільняється від виконання раніше сформованих обов’язків», - додав Ільін.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня 2021 року НКЦПФР вирішила зупинити дію ліцензії «Толоки» на діяльність з управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю на строк до 16 грудня 2021 року. Причиною цього рішення стало те, що регулятор не міг провести перевірку компанії: вона не забезпечувала доступ до приміщення, не надавала документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-