В Україні на 16,5% зросли надходження від акцизного податку та плати за ліцензії

В Україні на 16,5% зросли надходження від акцизного податку та плати за ліцензії

Графік
Укрінформ
До зведеного бюджету в січні-листопаді 2021 року надійшло 97,4 млрд грн акцизного податку та плати за ліцензії на здійснення операцій з підакцизними товарами, що на на 16,5% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДПС.

"У січні – листопаді 2021 року до зведеного бюджету надійшло 97,4 млрд грн акцизного податку та плати за ліцензії на здійснення операцій з підакцизними товарами, що становить 110,2 відс. до індикативного показника", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що надходження збільшилися порівняно з січнем – листопадом минулого року на 16,5%, або на 13,8 млрд грн.

У листопаді поточного року до зведеного бюджету надійшло 9,5 млрд грн, що становить 109,4% до індикативного показника, а порівняно з листопадом минулого року – на 21,5%, або на 1,7 млрд грн.

Із основних видів вироблених підакцизних товарів (алкогольні напої, тютюнові вироби та пальне) у листопаді 2021 року до державного бюджету надійшло 7,5 млрд грн акцизного податку, що на 1,1 млрд грн, або на 17,2% більше, ніж у жовтні поточного року та на 0,8 млрд грн, або на 12,5% більше, ніж у листопаді минулого року.

У ДПС зазначили, що таких показників вдалося досягти, зокрема, за рахунок взаємодії Державної податкової служби України з Національною поліцією України та іншими уповноваженими державними органами, спрямованої на протидію правопорушенням, що пов’язані з незаконним виробництвом та роздрібною торгівлею підакцизними товарами.

Як повідомляв Укрінформ, у цілому до загального фонду державного бюджету за січень – листопад 2021 року надійшло 984,3 млрд грн або 104,4% від розпису звітного періоду (+41,6 млрд грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-