Асоціація міст України і Таскомбанк сприятимуть фінансовому зростанню громад

Асоціація міст України і Таскомбанк сприятимуть фінансовому зростанню громад

PR
Укрінформ
Асоціація міст України та Акціонерне товариство «ТАСКОМБАНК» підписали меморандум про співпрацю. 

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі ТАСКОМБАНКУ.

Документ підписали виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан та голова правління АТ «ТАСКОМБАНК» Володимир Дубєй.

Меморандум укладено з метою досягнення стабільного фінансового зростання територіальних громад та поліпшення рівня добробуту жителів населених пунктів України.

Відповідно до меморандуму АМУ й ТАСКОМБАНК  спільно: 

  • впроваджуватимуть фінансово-інвестиційні інструменти фінансування бюджетів розвитку місцевих бюджетів; 
  • надаватимуть інформаційно-організаційну та консультативно-методичну допомогу громадам-членам АМУ;
  • надаватимуть інституційну та організаційну підтримку розвитку фінансово-інвестиційних інструментів для залучення органами місцевого самоврядування фінансових ресурсів;
  • удосконалюватимуть нормативну базу України.

Під час заходу Олександр Слобожан наголосив на важливості об’єднання зусиль АМУ і ТАСКОМБАНКУ в сфері сприяння фінансовому зростанню територіальних громад. «Залучення фінансових інструментів для наповнення бюджетів розвитку, а також законодавче удосконалення інвестиційних механізмів фінансування муніципальних програм - це головні напрямки майбутньої співпраці», - підкреслив він.

«Встановлення партнерських відносин з Асоціацією міст України сприятиме налагодженню діалогу та кращому розумінню потреб місцевих громад, – коментує Володимир Дубєй. – Ми розробили низку інструментів і маємо наміри пропонувати партнерські програми, що розширять можливості очільників міст й територіальних громад щодо виконання своїх планів і реалізації інфраструктурних та соціальних проєктів».

Після церемонії підписання Олександр Слобожан та Володимир Дубєй провели нараду за участі представників АМУ й ТАСКОМБАНКУ, на якій обговорили план реалізації меморандуму.

Асоціація міст України (АМУ) — всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування, що представляє позицію та захищає інтереси місцевого самоврядування, веде від імені громад діалог з органами державної влади на всіх рівнях. Створена 1992 року за ініціативи міських голів. Член Ради європейських муніципалітетів та регіонів. Учасник впровадження децентралізаційної реформи в Україні.

ТАСКОМБАНК — універсальний банк, який динамічно розвивається і постійно розширює свою присутність на українському ринку банківських послуг. Банк заснований в 1989 році і є одним з найперших комерційних банків України. У 2004 році приєднався до Групи «ТАС», яка на сьогодні є однією з найбільших фінансово-промислових груп країни. Посідає 4 місце серед банків з українським приватним капіталом за розміром активів. Банк входить до переліку системно важливих банків.

 Фото: ТАСКОМБАНК 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-