Стартові ціни газу на українській біржі минулого тижня зросли на 27%

Стартові ціни газу на українській біржі минулого тижня зросли на 27%

Укрінформ
Стартові ціни природного газу ресурсу грудня на Українській енергетичній біржі (УЕБ) 30 листопада – 3 грудня 2021 року зросли на 27,03%. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться в огляді ринку природного газу УЕБ.

“Стартові ціни ресурсів зростали протягом тижня. У підсумку, станом на п’ятницю середня стартова ціна ресурсу грудня була вищою за показник понеділка на 27,03%”, - йдеться у повідомленні.

Так, 30 листопада стартова ціна ресурсу грудня становила 29,5 тис. грн за 1 тис. кубометрів, а 3 грудня — 37,5 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

Загалом, у період 30 листопада – 3 грудня заявки на купівлю та продаж природного газу формували 11 компаній, в тому числі ГПК “Нафтогаз Трейдинг”, Укрспирт, Укравтогаз, "Крафт Енерджи". На довгостроковому ринку було продано 3,992 млн куб. м. природного газу. Реалізовані були позиції по ресурсах листопада та грудня в ГТС та позиції в ПСГ України.

На короткостроковому ринку було укладено 23 угоди на 790 тис. куб. газу на внутрішньодобовому ринку в газотранспортній системі та підземних сховищах.

В УЕБ зауважили, європейські країни не можуть вирішити проблему малого обсягу запасів у газових сховищах: на початок грудня їхня наповненість становила близько 70%. Відбір «блакитного палива» здійснюється з усіх ПСГ, пов’язаних із Газпромом, у Західній та Центральній Європі. Нарощуванню споживання викопного палива додатково сприяєть проблеми з генерацією енергії з відновлюваних джерел.

Як повідомлялося, стартові ціни природного газу (ресурс листопада) на Українській енергетичній біржі (УЕБ) 22-26 листопада 2021 року зросли на 2,59%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-