Мінінфраструктури планує провести 4 концесійні конкурси у портах

Мінінфраструктури планує провести 4 концесійні конкурси у портах

Укрінформ
Міністерство інфраструктури у 2022 році планує провести чотири конкурси на концесійні проєкти у портах.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це 3 грудня розповів заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков під час інфраструктурного дня Європейської бізнес асоціації.

«Ще чотири концесійні проєкти вже реалізуються у портах міста Бердянськ, Ізмаїла, Одеси та у трьох терміналах Чорноморського порту. На наступний рік ми очікуємо чотири концесійні конкурси», - заявив Васьков.

За його словами, можливо, що міністерство проведе ще два конкурси на концесії у порту Чорноморськ. Васьков зазначив, що вже у грудні будуть надані в оренду на 49 років причали №7, №8 та №9 порту Чорноморськ.

«Це буде перший пілотний проєкт з оренди причалів, які також будуть реконструйовані за рахунок орендаря. Якщо це пройде ефективно для держави та орендаря, ми почнемо розповсюджувати практику оренди причалів в усіх морських портах», - сказав заступник міністра.

Він підкреслив, що Мінінфраструктури наразі вже визначило шляхи комерціалізації усіх державних стивідорів в Україні, окрім порту Южний. Зокрема, ще три порти будуть передані в оренду через Фонд державного майна

Як повідомляв Укрінформ, Мінінфраструктури у 2020 році провело перші два конкурси на передачу у концесію двох державних портів: порту «Ольвія» у Миколаєві та морського порту у Херсоні. Майно порту «Ольвія» було передано катарської компанії QT Terminals 1 грудня 2021 року. Майно порту Херсон буде передано концесіонеру найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-