Шмигаль доручив прискорити процес трансформації вугільних регіонів

Шмигаль доручив прискорити процес трансформації вугільних регіонів

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству енергетики й Міністерству розвитку громад та територій прискорити процес трансформації вугільних регіонів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал за результатами наради під головуванням глави уряду щодо стану розробки та впровадження політики справедливої трансформації вугільних регіонів України.

Зокрема, зазначається, що Прем’єр-міністр доручив Міністерству енергетики й Міністерству розвитку громад та територій прискорити процес впровадження політики справедливої трансформації вугільних регіонів в Україні, щоб побачити перші результати реформи вже наступного року.

Глава уряду заслухав інформацію Міністра енергетики Германа Галущенка та Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова щодо реалізації проєкту.

«Необхідно активізувати процес підготовки до перших пілотних проєктів зі справедливої трансформації вугільних регіонів. Варто вивчити специфіку мономіст та запропонувати шляхи їхнього розвитку в інших сферах економіки, щоб мешканці отримали нові можливості для реалізації. Це тривалий процес, який потребує залучення значних ресурсів, у тому числі фінансових, від наших міжнародних партнерів», — зазначив Шмигаль.

Також прем'єр додав, що трансформація вугільних регіонів є гарним майданчиком для проєктів державно-приватного партнерства.

Як повідомлялося, Міненерго планує завершити закриття підприємств вугледобувної промисловості до 2030 року, в межах чого частину державних шахт буде передано генеруючій компанії "Центренерго" та приватизовано разом із нею. За даними Міненерго, зараз на підконтрольній уряду території розташовано 33 державні шахти, 5-6 із них передадуть "Центренерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-