В Укренерго прокоментували інформацію про імпорт електроенергії з Білорусі

В Укренерго прокоментували інформацію про імпорт електроенергії з Білорусі

Укрінформ
НЕК «Укренерго» спростувало інформацію, поширену деякими ЗМІ, про те, що компанія займається імпортом електроенергії або ж ухвалює рішення щодо початку/заборони такого імпорту в Україну.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Укренерго.

"НЕК «Укренерго», як оператор системи передачі, відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» не має права провадити діяльність із імпорту або експорту електроенергії. ...Укренерго не здійснює імпорт або експорт електроенергії, а лише надає технічну можливість для цього — доступ до міждержавних перетинів - і забезпечує технологічні процеси для дотримання законтрактованих учасниками ринку обсягів комерційного обміну електроенергії", - йдеться у повідомленні.

В компанії зазначили, що імпорт/експорт електроенергії здійснюється виключно імпортерами/трейдерами/постачальниками відповідно до укладених ними комерційних договорів.

"Наявність імпорту/експорту та його обсяг залежить від наявності та умов відповідних комерційних контрактів у імпортерів і може обмежуватися виключно пропускною спроможністю електромереж, режимом роботи енергосистеми", - заявили в Укренерго.

Раніше окремі ЗМІ повідомили, що, імпортуючи електроенергію з Білорусі, Укренерго створює критичні ризики для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-