Нафтогаз приєднався до Європейського альянсу чистого водню

Нафтогаз приєднався до Європейського альянсу чистого водню

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» приєдналося до Європейського альянсу чистого водню (European Clean Hydrogen Alliance).

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі компанії.

«Нафтогаз продовжує активну співпрацю з інституціями Європейського Союзу, зокрема, з Європейською Комісією. Одним з результатів цього співробітництва стало приєднання Нафтогазу до Європейського альянсу чистого водню», - йдеться у повідомленні.

В межах цієї організації Нафтогаз шукатиме потенційних партнерів для реалізації водневих проєктів та обмінюватиметься досвідом з іншими учасниками альянсу, адже НАК має амбіції стати національним лідером із виробництва водню з метою його експорту до країн ЄС.

У компанії нагадали, що ЄС задекларував намір досягти кліматичної нейтральності європейського континенту до 2050 року, розраховуючи, що саме «зелений» водень відіграватиме ключову роль у декарбонізації низки секторів економіки. Україна визначена пріоритетним партнером ЄС у реалізації Європейської водневої стратегії, що є частиною Європейської зеленої угоди, та постачанні новітнього енергетичного ресурсу на європейський ринок.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2021 року НАК «Нафтогаз України» підписало меморандум про співпрацю з німецькою енергетичною компанією RWE. Компанії спільно працюватимуть над проєктами виробництва «зеленого» водню з метою його експорту до Німеччини.

Також у листопаді цього року Нафтогаз та Укртрансгаз приєдналися до ініціативи «H2EU+Store», що передбачає виробництво «зеленого» водню з відновлювальних джерел енергії на заході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-