Нафтогаз поскаржився НКРЕКП на компанію-клона

Нафтогаз поскаржився НКРЕКП на компанію-клона

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" звернулася до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), зі скаргою на компанію-клона, яка прагне отримати ліцензію на постачання газу.

Як передає Укрінформ, про це Нафтогаз повідомляє у Фейсбуці.

"У нас з’явився черговий клон з майже ідентичною назвою: товариство з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз". Коротка назва - ТОВ "ГПК "Нафтогаз". Статутний капітал - 500 грн. Код ЄДРПОУ 44409298", - йдеться у повідомленні.

Засновником компанії є фізична особа –підприємець Олександр Володимирович Гурлов, на якого зареєстровано ще кілька десятків компаній з виробництва енергії, проведення будівельних робіт, торгівлі агропродукцією, надання початкової освіти тощо.

"НКРЕКП отримала заявку плагіатора на видачу ліцензії на право постачання газу і має розглянути її до 8 грудня. Просимо регулятора ринку звернути увагу на очевидні ризики", - заявляють у Нафтогазі.

НАК також планує звернутися до Антимонопольного комітету та правоохоронних органів щодо порушення прав інтелектуальної власності та неправомірного і безпідставного використання торгової марки.

Як повідомлялося, за січень-червень 2021 року НАК "Нафтогаз України" зазнав 1,65 млрд грн чистого збитку. Порівняно із І півріччям 2020 року чистий збиток компанії зменшився у 7 разів. При цьому, сукупний дохід Нафтогазу за 6 місяців 2021 року становив 6,45 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-