Укренерго планує перерахувати «Гарантованому покупцю» ще  ₴2 мільярди

Укренерго планує перерахувати «Гарантованому покупцю» ще ₴2 мільярди

Укрінформ
НЕК "Укренерго" планує перерахувати державному підприємству "Гарантований покупець" ще 2 млрд грн для погашення заборгованості перед виробниками електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ).

Про це заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький під час засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас на рахунках є ще 2 млрд грн, які будуть сплачені "Гарантованому покупцеві" після підписання відповідних актів з цією компанією. Оперативний борг "ГарПока" перед ВДЕ, за нашими даними, становить близько 10 млрд грн", - сказав Кудрицький.

За словами керівника Укренерго, резерв для погашення заборгованості до кінця року є: він включає згадані кошти оператора системи передачі та кошти на рахунках держпідприємства.

Крім того, для погашення боргів можна буде використати кошти, зібрані з тарифу на передачу у грудні-січні.

"Ці місяці для нас є профіцитними з фінансової точки зору", - прокоментував Кудрицький.

Як повідомлялося, Укренерго 12 листопада перерахувало "Гарантованому покупцю" 19,3 млрд грн для виплат виробникам електроенергії з відновлюваних джерел. Джерелом коштів стало розміщення Укренерго "зелених" облігацій.

ДП «Гарантований покупець» є посередником між виробниками електроенергії з відновлюваних джерел та покупцями такої електроенергії, також держпідприємство купує електроенергію для потреб населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-