У Центренерго розповіли, скільки зараз вугілля на складах

У Центренерго розповіли, скільки зараз вугілля на складах

Укрінформ
Станом на ранок 30 листопада на складах теплоелектроцентралей ПАТ "Центренерго" знаходиться 116 тисяч тонн вугілля. Для проходження опалювального сезону компанії потрібно 1,671 млн т вугілля.

Про це заявила член дирекції Центренерго Олена Волошина на засіданні Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній ранок у нас на складах було 116 тис. т вугілля. На Вуглегірській ТЕС було 25 тис. т, на Зміївській ТЕС - 53 тис. т, на Трипільській ТЕС - 38 тис. т", - сказала Волошина.

Вона повідомила, що в період з грудня 2021 року до березня 2022 року Центреенерго зобов'язалося згенерувати 3,4 млрд кВт/год електроенергії, для чого компанії потрібно 1,671 млн т вугілля.

За словами Волошиної, із загальної потреби 800 тис. т вугілля мають забезпечити державні шахти (по 200 тис. т на місяць). Решту потреби буде забезпечено за рахунок імпорту.

Зокрема, 35 тис. т буде доставлено з Казахстану, 130 тис. т – із Польщі (починаючи з грудня), ще 420 тис. т буде доставлено морем. Волошина зазначила, що зараз Центренерго веде переговори щодо постачання ще 510 тис. т вугілля морем.

Як повідомлялося, станом на 29 листопада 2021 року запаси вугілля на складах теплоелектростанцій (ТЕС) становили 368,9 тис. т, що на 2,3% більше порівняно з запасами на 22 листопада.

Наразі Україна законтрактувала 11 кораблів з вугіллям, у грудні очікуються додаткові поставки.

В Україну 20 листопада прибуло перше із семи законтрактованих ДТЕК суден з вугіллям зі США та Колумбії. Вугілля призначене для постачання на ДП "Центренерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-