Тисяча для вакцинованих: скористатися коштами можна буде протягом чотирьох місяців

Тисяча для вакцинованих: скористатися коштами можна буде протягом чотирьох місяців

Укрінформ
Скористатися коштами в рамках програми з підтримки громадян і бізнесу в умовах пандемії «єПідтримка» можна буде упродовж чотирьох місяців після дня надходження коштів.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила заступниця міністра економіки Ірина Новікова.

«Головна ідея програми «єПідтримка» – це про взаємодопомогу держави, людей, бізнесу в умовах пандемії. Держава надає повнолітнім вакцинованим громадянам України можливість придбати послугу і одночасно підтримати бізнес, який постраждав від пандемії. Ідеться про підтримку легального бізнесу шляхом стимулювання попиту», – зазначила вона.

За словами Новікової, програма стартує 19 грудня та триватиме упродовж наступного року. Скористатися нарахованою сумою можна буде протягом чотирьох місяців після дня надходження коштів. Фінансові операції здійснюватимуться банками-партнерами, які мають надійні системи захисту платежів.

Взяти участь у програмі на першому етапі можна буде через мобільний застосунок «Дія». На другому етапі (за часом – третій квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють.

«Через застосунок «Дія» громадянин, що бажає взяти участь у програмі, проходитеме перевірку на відповідність встановленим критеріям програми. Важливо – якщо ви вакциновані, краще вже згенерувати сертифікати про вакцинацію, не чекати старту програми. Учаснику програми буде відкриватись віртуальний рахунок. Віртуальні рахунки – безкоштовні, комісій за обслуговування не буде», – уточнила заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський раніше анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. грн громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Прессекретар глави держави Сергій Никифоров уточнив, що ініціатива є масштабною програмою підтримки бізнесу. Він також запевнив, що процес отримання грошей тими, у кого є «Дія», і тими, у кого немає, відрізнятиметься, але ні про кого не забудуть.

За словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, для виплат вакцинованим від коронавірусу цього року з держбюджету виділять 3 млрд грн, а на початку 2022 року - ще 3 млрд грн, але можливе розширення фінансування цієї програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-