Україна завершує рік із найвищим доларовим ВВП за всю історію незалежності - Мінекономіки

Україна завершує рік із найвищим доларовим ВВП за всю історію незалежності - Мінекономіки

Укрінформ
2021 рік Україна завершує із найвищим доларовим валовим внутрішнім продуктом (ВВП) за всю свою історію. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“Україна завершує 2021 рік з найвищим доларовим ВВП за всю свою історію, орієнтовно це 195 млрд доларів. Вже наступного року ми плануємо вийти на високі темпи зростання внутрішнього валового продукту завдяки старту низки програм“, - зазначила перша віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що зокрема, це масштабна термомодернізація житлових будинків, комплексне відновлення систем зрошення на Півдні України, масове дешеве іпотечне кредитування, активне фінансування експортерів для подальшого нарощування експорту

Україна демонструє стійке економічне зростання та створює сприятливі умови для залучення іноземних інвестицій. Про це розповіла перша віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко під час онлайн зустрічі між представниками уряду України та найбільшими міжнародними інвестиційними компаніями і фондами.

Свириденко наголосила, що сьогодні в Україні складається сприятливий інвестиційний клімат. Про це свідчать макроекономічні показники, запровадження стимулів для інвесторів та дієва підтримка іноземних інвестицій з боку української влади. Крім того, позитивний вплив мають реформи, спрямовані на підвищення прозорості податкової системи, підтримку бізнесу та посилення захисту прав інвесторів.

Як повідомляв Укрінформ, валовий внутрішній продукт України за другий квартал 2021 року збільшився на 5,7% проти другого кварталу 2020 року.

Номінальний ВВП України за 2020 рік становив 4,19 трлн грн, на 4,0% менше, ніж за 2019 рік. У розрахунку на одну особу номінальний ВВП України за 2020 рік становив 100,47 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-