На порталі Дія.Бізнес запрацював фінансовий маркетплейс

На порталі Дія.Бізнес запрацював фінансовий маркетплейс

Укрінформ
На порталі з розвитку підприємництва Дія.Бізнес запрацювали маркетплейс фінансових продуктів та платформа інпакт-інвестування.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація нових функцій порталу відбулась 29 листопада.

Заступниця міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан під час презентації розповіла, що маркетплейс фінансових продуктів - це окремий модуль порталу Дія.Бізнес, на якому зібрана вся інформація про фінансові можливості та програми доступні для підприємців в Україні. Через сайт можна не лише дізнатися про програму, а й безпосередньо звернутися до установи, яка її реалізує.

За словами Іонан, на порталі зібрана інформація про понад 60 державних, міжнародних та банківських фінансових програм для підприємців. На Дія.Бізнес доступний також великий блок, присвячений фінансовій грамотності для підприємців.

Заступниця міністра зазначила, що з 29 листопада на порталі працює платформа для залучення інпакт-інвестицій. Вона розповіла, що ця платформа є корисною для тих підприємців, які ведуть свій бізнес відповідно до цілей сталого розвитку ООН.

"На Дія.Бізнес підприємці зможуть оцінити свою готовність до залучення інпакт-інвестицій та подати заявку для цього. Потенційні інвестори за допомогою платформи матимуть можливість інвестувати у конкретний проєкт", - сказала урядовець.

Іонан також додала, що на порталі Дія.Бізнес у грудні з'явиться інструмент, який дозволить аналізувати стан українського бізнесу у режимі реального часу на основі відкритих даних. Зокрема, в окремому розділі буде зібрана інформація про кількість підприємців у певному регіоні, за певний період часу і за певною індустрією. Також у розділі збиратиметься інформація про державні перевірки.

Дія.Бізнес — це національний проєкт із розвитку підприємництва, ініційований Міністерством цифрової трансформації України. У межах проєкту Дія.Бізнес функціонує вебсайт для потенційних та діючих підприємців та працюють офлайн центри підтримки підприємців. На вебсайті можна отримати більше 60 видів безкоштовних онлайн-консультацій, пройти навчання в Національній онлайн-школі для підприємців, отримати актуальні новини про можливості для розвитку бізнесу, а також скористатися великою кількістю цифрових сервісів.

У 2020 році були відкриті центри підтримки підприємців Дія.Бізнес у Харкові та Миколаєві, а також центр для студентів і майбутніх підприємців у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. У 2021 році планується відкриття від 7 до 14 нових центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес у різних містах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-