Особистими кабінетами порталу ПФУ користуються понад 6 мільйонів осіб – Лазебна

Особистими кабінетами порталу ПФУ користуються понад 6 мільйонів осіб – Лазебна

Відео
Укрінформ
Особистими кабінетами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України користуються вже 6,5 мільйона осіб, серед яких півтора мільйона - пенсіонери та 5 мільйонів – працюючі.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна у відеовиступі на презентації нових можливостей в "Дії" на Online Summit, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз особистими кабінетам порталу Пенсійного фонду користуються 6,5 мільйона людей. Із них півтора мільйона - це пенсіонери, а 5 мільйонів - це люди, які працюють і ще не отримують пенсію. Тому фактично половина застрахованих у країні вже надають перевагу електронній комунікації стосовно свого пенсійного майбутнього. І ми дуже хочемо, щоб така можливість з’явилася на порталі «Дія»», - заявила Лазебна.

Вона нагадала, що відсьогодні через портал «Дія» можна отримати 7 соціальних послуг, які користуються найбільшим попитом серед українців: оформлення субсидії, призначення або перерахунок пенсії, отримання довідок про страховий або трудовий стаж тощо.

За словами міністра, цими послугами щороку користуються понад 6 мільйонів українців.

«Важливо, що в умовах пандемії ці новації допоможуть літнім людям, передпенсійного віку запобігти зайвим ризикам інфікування у чергах, а відтак ми точно знаємо – збережуться життя. Більше не потрібно буде збирати довідки, відвідувати відділи соціального захисту, вистоювати черги», - розповіла Лазебна.

Також вона поінформувала, що "наступне амбітне завдання – увійти до нового року з уже наповненим Єдиним соціальним реєстром, в якому буде консолідована інформація з різних державних соціальних реєстрів про права та історію взаємодії з усіма клієнтами в соціальній сфері, а це близько 22 мільйонів людей".

Міністр наголосила, що «впорядкована та інвентаризована інформація - це зекономлені мільярди коштів, і для нас, для влади, це дуже важливий аспект, тому що ми зможемо спрямувати їх на вирішення реальних життєвих проблем людей».

Як повідомлялося, в Україні з понеділка, 29 листопада, на порталі «Дія» запрацюють послуги оформлення і перерахунку пенсії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-