Минулого тижня в Україні видали доступних кредитів на ₴1,27 мільярда - Мінфін

Минулого тижня в Україні видали доступних кредитів на ₴1,27 мільярда - Мінфін

Інфографіка
Укрінформ
Минулого тижня за Державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки видали 456 кредитів на загальну суму 1,27 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Міністерстві фінансів.

Загалом із моменту старту «5-7-9%» представники мікро-, малого та середнього підприємництва отримали від уповноважених банків 27 659 кредитів на загальну суму 73,5 млрд грн.

Як уточнили в міністерстві, з них 8,8 млрд грн підприємці отримали на інвестиційні цілі; 42,1 млрд грн - як антикризові кредити; 22,6 млрд грн - на рефінансування попередньо отриманих кредитів.

У проєкті держбюджету-2022 на програми програми «Доступні кредити 5-7-9%» і «Доступна іпотека 7%» передбачено 3 млрд грн, нагадали в Мінфіні. Це дозволить надати підтримку для розвитку ще 20 тис. підприємців.

Як повідомлялось, Кабінет Міністрів України 21 жовтня 2021 року ухвалив постанову №1106, яка передбачає залучення ще більшої кількості учасників до державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%». Постановою запроваджено державну програму фінансового лізингу для суб’єктів ММСП.

Урядова програма «Доступні кредити 5-7-9%» стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності. Програма реалізується Фондом розвитку підприємництва (ФРП), який на сьогодні уклав угоди про співробітництво з 39 банками на умовах компенсації відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-