Тиск на гривню збережеться: аналітики прогнозують курс 27,2 за долар

Тиск на гривню збережеться: аналітики прогнозують курс 27,2 за долар

Укрінформ
Найближчим часом тиск на гривню збережеться; рух курсу очікується у діапазоні 27,1-27,2 грн/дол. Цільовим рівнем залишається 27,5 грн/дол.

Про це Укрінформу повідомив Андрій Шевчишин, керівник відділу аналітики ГК Forex Club.

"Поточного тижня очікується великий обсяг виплат по ОВДП – на 12,7 млрд гривень, а також виплати купонів з семи випусків, що потребуватиме ресурсу від Міністерства фінансів України та виведе на ринок великий обсяг гривні. Надмірна ліквідність виллється на ринок і попит на валюту підвищиться. Виходячи з факторів, що склалися, очікуємо збереження тиску на гривню найближчим часом і рух курсу в діапазоні 27,1-27,2 гривні за долар. Цільовим рівнем залишається 27,5 гривні за долар", - прогнозує експерт.

Він додав, що валютні торги у понеділок, 29 листопада, відкрилися на позначці 27,13 грн/дол., що відповідає рівням закриття торгів у п'ятницю.

"Учасники ринку налаштовані на продовження девальваційного руху, проте після тривалих вихідних у США вважають за краще взяти паузу та оцінити баланс попиту і пропозиції", - вважає Шевчишин.

На його думку, ринок перетравлює інформацію, що надійшла наприкінці минулого тижня.

"Це і пресконференція Президента Володимира Зеленського з несподіваними заявами, і напруження, що зберігається на кордонах з РФ, і новий штам коронавірусу, що викликав паніку на світових ринках. Також учасники ринку продовжують оцінювати меморандум з МВФ та вплив вимог на економіку країни", - пояснив експерт.

Крім цього, тиск на гривню продовжує чинити кризова ситуація в енергетичному секторі, зазначив Шевчишин.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Bloomberg, на початок жовтня гривня ввійшла в першу десятку валют світу, які найбільше зміцнилися щодо американського долара з початку 2021 року.

У листопаді українські експерти очікували зміцнення курсу гривні щодо долара - до 25,8–26,3 грн наприкінці місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-