На Запорізькій АЕС чотири енергоблоки повністю перейшли на паливо Westinghouse

На Запорізькій АЕС чотири енергоблоки повністю перейшли на паливо Westinghouse

Укрінформ
На Запорізькій АЕС завершився етап повного переходу чотирьох блоків на ядерне паливо альтернативного постачальника - компанії Westinghouse.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ЗАЕС.

"Із виходом енергоблока №4 з планово-попереджувального ремонту (ППР) на Запорізькій АЕС завершився важливий етап повного переходу чотирьох блоків на ядерне паливо альтернативного постачальника - компанії Westinghouse", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час планово-попереджувального ремонту активна зона блока №4 була повністю завантажена тепловиділяючими зборками виробництва Westinghouse. Раніше цього року це відбулося під час ремонтів на енергоблоках №1 та №3. А на п’ятому енергоблоці - ще в 2019 році.

Дослідна експлуатація на п’ятому блоці пройшла вдало, отже, попереду переведення в промислову. Після подання технічного рішення з пакетом обґрунтовуючих документів на розгляд Держатомрегулювання, саме схвалення регулятора поставить крапку в процесі, що триває на п’ятому блоці вже п’ять років.

"Упевнено можу сказати: дослідна експлуатація на п’ятому блоці пройшла успішно. Запорізька АЕС всі умови виконала. Повністю завантажена паливом Westinghouse активна зона енергоблока №5 експлуатувалася більше року. Найближчим часом направимо регулятору відповідне технічне рішення", - додав начальник відділу ядерної безпеки Запорізької АЕС Дмитро Кас’яненко.

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня НАЕК “Енергоатом” і американська компанія Westinghouse підписали меморандум про будівництво енергоблока Хмельницької АЕС як пілотного проєкту, а в подальшому - ще чотирьох блоків загальною вартістю до 30 млрд доларів США.

У листопаді Енергоатом і Westinghouse домовилися про спільну добудову двох енергоблоків Хмельницької атомної електростанції (ХАЕС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-