Оператори заборгували 2 мільярди за відібраний у жовтні газ - ОГТСУ

Оператори заборгували 2 мільярди за відібраний у жовтні газ - ОГТСУ

Карта
Укрінформ
У жовтні оператори газорозподільних мереж (обл-, міськгази) не оплатили відбір природного газу для власних виробничо-технологічних витрат (ВТВ) із магістральних газогонів на 1,99 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ).

"У жовтні найбільший приріст відбувся з боку Донецькоблгазу (корпоративними правами якого управляє НАК «Нафтогаз України»), який відібрав газу на 544,6 млн грн, Одесагазу – 394,5 млн грн, Черкасигазу — на 301,5 млн грн, а також Луганськгазу — на 110,1 млн грн", - заявили у компанії.

За повідомленням, станом 23 листопада сумарний борг облгазів перед ОГТСУ становить 12,5 млрд грн, з яких майже 7,4 млрд грн — заборгованість облгазів групи РГК.

Зазначається, що ОГТСУ підтримує термінове впровадження механізму розподільчих рахунків для облгазів, який дозволить автоматично перераховувати кошти для сплати за газ для ВТВ.

Як повідомлялося, 24 вересня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила норматив розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання, як плата за послуги розподілу газу, для 43 операторів газорозподільних систем (ГРМ).

За інформацією НКРЕКП, 16 облгазів уже відкрили спецрахунки для зарахування плати за розподіл газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-