Україна планує разом з ЄБРР створити якісну інфраструктуру фондового ринку - Шмигаль

Україна планує разом з ЄБРР створити якісну інфраструктуру фондового ринку - Шмигаль

Фото
Укрінформ
Україна планує за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та інших міжнародних партнерів створити якісну інфраструктуру фондового ринку.

Як передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він обговорив із віцепрезидентом ЄБРР Аланом Пію та віцепрезидентом ЄБРР з питань політики та партнерства Марком Боуменом розвиток інфраструктури фондового ринку, посилення банківського сектору та реалізацію проєктів з енергоефективності.

Очільник уряду наголосив, що подолання наслідків пандемії COVID-19 є одним із пріоритетних завдань держави і вимагає постійного реагування на потреби бізнесу, сприяння відновленню його економічної активності.

“Ми зацікавлені в інвестиціях і в посиленні банківського сектору. Сьогодні ми бачимо й розуміємо запит бізнесу на доступний і якісний кредитний фінансовий ресурс. Уряд приділятиме особливу увагу цьому питанню”, - заявив Шмигаль.

Україна планує за підтримки ЄБРР створити якісну інфраструктуру фондового ринку

Прем’єр-міністр також відзначив важливість створення в Україні якісної інфраструктури фондового ринку. Він подякував ЄБРР за підтримку в започаткуванні цього проєкту.

“Сьогодні маємо дорожню карту з розвитку ринку капіталу в Україні. І щодня послідовно рухаємося в цьому напрямку. Розраховуємо створити відповідну якісну інфраструктуру протягом наступних двох років”, - підкреслив Шмигаль.

Сторони також обговорили продовження співпраці у сфері інфраструктури з використанням механізму концесії. Прем’єр-міністр зазначив, що в Україні готується до реалізації перший проєкт концесійного автобану. Крім того, попереду є плани будівництва ще шести таких доріг.

Шмигаль наголосив, що Україна за ініціативи Президента Володимира Зеленського з 2022 року посилить напрямок енергоефективності.

“Спільно з партнерами в Україні створений фонд енергоефективності, який працює з об’єднаннями багатоквартирних житлових будинків. Цього року він повноцінно запрацював, ми маємо перші договори, перші виконані угоди з утеплення будинків. Ми маємо намір активізувати цю роботу й наразі напрацьовуємо програму співпраці з муніципалітетами”, — сказав Прем’єр-міністр.

Представники Європейського банку реконструкції та розвитку відзначили прогрес України у впровадженні реформи судової системи, боротьбі з корупцією та посиленні незалежності НБУ.

У ЄБРР запевнили, що банк і надалі планує інвестувати в Україну, продовжувати співпрацю з чинних проєктів і долучатися до реалізації нових напрямків співробітництва.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина обговорила з делегацією ЄБРР розширення підтримки проєктів у сфері зеленої трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-