Мінінфраструктури пропонує знизити ПДВ для внутрішніх авіаперевезень до 7%

Мінінфраструктури пропонує знизити ПДВ для внутрішніх авіаперевезень до 7%

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України пропонує знизити ставку ПДВ для внутрішніх авіаційних перевезнь з 20% до 7%.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час форуму «Велике будівництво: Авіація. Туризм» 25 листопада.

"Для зовнішних перевезень діє нульова ставка, а для внутрішніх перевезень діє ставка 20%. Той компроміс, який ми обговорювали, - це ставка приблизно на рівні 7%", - розповів міністр.

Він додав, що таке рішення дасть змогу знизити вартість квитків на внутрішні авіаперевезення на 10-20%, що сприятиме зростанню обсягів внутрішніх авіаперевезень та зробить їх більш доступними для населення.

Представники політичної партії "Слуга народу" та її однойменної фракції у Верховній Раді розглядають дві ініціативи для державної підтримки авіаперевізників. Серед них - ініціатива щодо зниження ставки ПДВ до 7% на операції з внутрішніх авіаперевезень пасажирів.

Про це голова партії “Слуга народу”, народний депутат із її парламентської фракції Олена Шуляк розповіла під час форуму “Велике будівництво: авіація і туризм”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні є дві ініціативи (для державної підтримки авіаперевізників - ред.). Політична партія “Слуга народу” буде майданчиком, де ці ініціативи дискутуватимуться з парламентаріями, з урядовцями, з експертним середовищем, щоб зробити дві важливі речі. По-перше, ми розглядаємо можливість зниження ставки ПДВ до 7% на операції з внутрішніх перевезень пасажирів. Це дуже позитивно може позначитися на діяльності українських авіакомпаній і сприятиме тому, що авіаквиток для українців буде набагато дешевшим”, - сказала вона.

Окрім цього, Шуляк додала, що опрацьовується ініціатива запровадження в Україні програми public service obligation. “Коли держава частину вартості квитка на соціально значущих маршрутах оплачує за державний кошт. Мета такої підтримки — зробити внутрішні подорожі літаком для українців, для гостей країни доступнішими і масовими”, - пояснила депутат.

Вона зауважила, що відповідні ініціативи наразі дискутуються та обговорюються.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо розвитку внутрішніх авіаперевезень 24 листопада дав завдання Міністерству інфраструктури опрацювати й надати пропозиції здешевлення квитків на внутрішні авіаперевезення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-