Бюро економічної безпеки запрацює до кінця грудня - меморандум із МВФ

Бюро економічної безпеки запрацює до кінця грудня - меморандум із МВФ

Укрінформ
Бюро економічної безпеки почне працювати в Україні до кінця грудня 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в оновленому Меморандумі України з Міжнародним валютним фондом, оприлюдненому на сайті Міністерства фінансів

"З метою консолідації повноважень щодо розслідування економічних злочинів у єдиному слідчому органі, Бюро економічної безпеки України розпочне роботу до кінця грудня 2021 року", - йдеться в документі.

Цей орган візьме на себе відповідальність за розслідування економічних, фінансових та податкових шахрайств та злочинів, які перебувають у юрисдикції Національної поліції, СБУ та Податкової поліції, але за винятком тих злочинів, які підпадають під юрисдикцію Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Зазначається, що закон встановлює чіткі правила щодо відбору керівництва, внутрішнього прийняття рішень та нагляду для забезпечення операційної незалежності та належного нагляду й підзвітності.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила Закон “Про Бюро економічної безпеки України” 28 січня 2021 року. 12 травня Кабінет Міністрів утворив Бюро економічної безпеки, на яке покладаються завдання із протидії правопорушенням у сфері економіки.

Днями директор Бюро економічної безпеки (БЕБ) України Вадим Мельник направив на погодження до Міністерства економіки України, Міністерства фінансів та Міністерства цифрової трансформації проєкт постанови Кабінету Міністрів “Про початок діяльності Бюро економічної безпеки”.

Як повідомляв Укрінформ, уряд України взяв на себе зобов’язання виконати 12 основних «структурних маяків» для отримання фінансування за програмою МВФ stand-by, яку Фонд продовжив до червня 2022 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-