Стале проходження опалювального сезону: Нафтогаз назвав некоректною заяву Асоціації міст

Стале проходження опалювального сезону: Нафтогаз назвав некоректною заяву Асоціації міст

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" заявляє про дотримання взятих на себе зобов'язань у рамках меморандуму про стале проходження опалювального сезону, а заяву Асоціації міст України у компанії назвали некоректною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нафтогаз.

"Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» в повному обсязі виконує зобов’язання в межах Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячого водопостачання в опалювальному сезоні 2021/2022 рр. Заяву, розповсюджену Асоціацією міст України, вважаємо некоректною", - йдеться у повідомленні.

У компанії заявили, що обсяги газу, які Нафтогаз спрямовує підприємствам ТКЕ та газопостачальним компаніям за ціною 7,4 грн за куб. м для покриття потреб населення, відповідають обсягам власного видобутку газу компанією.

Водночас Нафтогаз звертає увагу на необхідність виконання взятих на себе зобов’язань з боку всіх підписантів меморандуму, зокрема, з боку місцевих органів влади. Так, місцева влада має надати компенсацію різниці в тарифах з місцевого бюджету для підприємств теплокомуненерго, а тарифи на тепло та гаряче водопостачання для комерційних компаній привести у відповідність до поточної ринкової ціни.

Асоціація міст України 22 листопада звернулася до Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля із проханням посприяти проведенню Нафтогазом перерахунків обсягу природного газу для забезпечення теплопостачання та гарячого водопостачання населення та бюджетних установ. В асоціації поскаржилися, що Нафтогаз на власний розсуд визначив обсяги природного газу, які будуть постачатися підприємствам теплопостачання за передбаченою у меморандумі ціною.

АМУ стверджує, що опалювальний сезон у багатьох населених пунктах почався набагато раніше, ніж у попередні періоди і передбачених Нафтогазом обсягів газу виявилося недостатньо. Водночас компанія відмовилася коригувати встановлені обсяги споживання.

Як повідомлялося, Кабмін, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років.

Меморандум передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Крім того, у рамках цього документа уряд зобов'язався виплатити відшкодування різниці між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-