Дев'ять областей отримають 1,8 мільярда гривень субвенції на відновлення інфраструктури

Дев'ять областей отримають 1,8 мільярда гривень субвенції на відновлення інфраструктури

Укрінформ
Кабінет Міністрів перерозподілив субвенцію з держбюджету на реалізацію проєктів у рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). 

Відповідне рішення ухвалене на засіданні уряду, передає Укрінформ із посилання на сайт Міністерства розвитку громад та територій.

«Ця субвенція допоможе відновити об’єкти медичної, освітньої, культурної та спортивної інфраструктури дев’яти регіонів. Розподіл коштів дасть можливість реалізувати 170 проєктів у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Херсонській, Одеській та Полтавській областях. Ми дякуємо нашим міжнародним партнерам за постійну підтримку», – прокоментував рішення заступник міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

«Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» від ЄІБ — це довгострокова інвестиція, спрямована на відновлення інфраструктури на сході України, а також у регіонах, які приймають внутрішньо переміщених осіб.

Перший транш програми становив 200 млн євро. Враховуючи успішність її реалізації, ЄІБ наприкінці минулого року надав другий транш — 340 млн євро.

Як повідомлялося, парламент ратифікував Фінансову угоду між Україною та ЄІБ – 340 млн євро буде спрямовано на відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-