Байден пообіцяв домогтися зменшення світових цін на нафту

Байден пообіцяв домогтися зменшення світових цін на нафту

Укрінформ
Президент США Джо Байден пообіцяв, що докладе всіх зусиль разом із міжнародними партнерами для того, щоби знизити глобальні ціни на нафту, які злетіли останнім часом через нестачу пропозиції на ринку.

Про це він заявив у вівторок під час звернення з Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми докладаємо величезних зусиль, щоби знизити ціни на нафту – зусилля, які охоплять всю земну кулю і, зрештою, стосуватимуться й вашої найближчої бензоколонки»,- заявив президент США.

Він повідомив, що впродовж останніх тижнів особисто провів телефонні розмови й зустрічі з іноземними лідерами, політиками, щоби добитися зниження цін на пальне. Так, за його словами, Індія, Японія, Республіка Корея й Велика Британія погодилися вивільнити додаткову кількість нафти зі своїх резервів. Крім того, зазначив Байден, дещо більше може зробити Китай.

«Ці скоординовані дії допоможуть нам впоратися з нестачею пропозиції, що, своєю чергою, допоможе знизити ціни», - наголосив Байден.

Читайте також: Байден вирішив «розпакувати» 50 мільйонів барелів нафти зі стратегічного резерву

Він також визнав, що такі спільні дії не розв’яжуть за одну ніч проблеми високих цін на бензин, однак вони змінять ситуацію. Байден зауважив, що це займе певний час.

«Але незабаром ви побачите, як ціна газу впаде, коли заправлятимете свій бак. А в далекоглядній перспективі ми зменшимо нашу залежність від нафти, перейшовши до чистої енергії»,- наголосив глава Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Байдена у вівторок оголосила про вивільнення 50 мільйонів барелів нафти зі стратегічного резерву, аби знизити ціни на сировину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-