Енергоатом не звертався щодо хакерської атаки на сайт - кіберполіція

Енергоатом не звертався щодо хакерської атаки на сайт - кіберполіція

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" не звертався до Департаменту кіберполіції Національної поліції України (НПУ) щодо хакерської атаки на свій сайт. 

Про це Укрінформу повідомили у Департаменті кіберполіції Нацполіції.

«Нам невідомо про звернення Енергоатому з даного приводу», - поінформували правоохоронці.

За даними кіберполіції, наразі сайт Енергоатому працює в штатному режимі.

«Можливо була спроба (здійснити – ред.) ДДоС-атаку, яку вони (Енергоатом - ред.) відсікли власними силами. Таке відбувається щодня. Тут немає нічого аномального», - уточнили у відомстві.

Окремо у кіберполіції рекомендували НАЕК «Енергоатом» звернутися до Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ), «оскільки це критична інфраструктура», або до Служби безпеки України.

Як повідомлялося, 22 листопада у державному підприємстві "НАЕК "Енергоатом" заявили про хакерську атаку на свій сайт, у результаті якої був відсутній доступ до публікацій пресцентру за весь час роботи компанії.

За даними держпідприємства, це сталося після того, як були підписані угоди між ДП «НАЕК «Енергоатом» й американською компанією Westinghouse.

До цього держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» і американська компанія Westinghouse домовилися про спільну добудову двох енергоблоків Хмельницької атомної електростанції (ХАЕС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-