«Турбоатом» та «Електроважмаш» із грудня працюватимуть як єдине підприємство – директор

«Турбоатом» та «Електроважмаш» із грудня працюватимуть як єдине підприємство – директор

Укрінформ
Два харківських промислових гіганти «Українські енергетичні машини» (колишній «Турбоатом») та «Електроважмаш», об’єднані за рішенням Кабміну, вже з грудня працюватимуть як єдине підприємство, а з 1 січня 2022-го матимуть єдиний баланс.

Про це на брифінгу сказав директор АТ «Українські енергетичні машини» Віктор Суботін, передає кореспондент Укрінформу.

«Вже в грудні ми будемо працювати як єдине підприємство. Першого грудня будуть збори акціонерів «Українських енергетичних машин», на яких затвердять передавальний акт двох підприємств, і з 2 грудня робітники «Електроважмашу» будуть робітниками об’єднаної компанії. На 1 січня вже буде єдиний баланс. Всі борги – по зарплаті та кредиторські, ми приймаємо на себе», - сказав Суботін.

Щодо поточної ситуації на «Електроважмаші» керівник «Укренергомашин» зауважив, що вона є непростою.

«На сьогодні ще є заборгованість по зарплаті. Але вже в рамках об’єднання ми за останні два тижні перерахували від «Українських енергетичних машин» на «Електроважмаш» більше 40 млн грн, які пішли на погашення боргів по заробітній платі за вересень і жовтень. І в перших числах грудня ми перерахуємо ще гроші, повністю закриємо жовтень і частково – листопад», - розповів Суботін.

Він також зауважив, що вже провели перемовини з кредиторами та домовилися про реструктуризацію боргових зобов’язань із частковим погашенням у наступному році.

«Заборгованість постачальникам – близько 500 млн грн. Це без кредитів і інших боргів. Ми все це розуміємо, все це будемо відпрацьовувати», - зазначив керівник.

Як повідомлялося, 31 березня 2021 року Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження, яким погодив пропозицію Фонду державного майна України щодо перетворення державного підприємства «Завод «Електроважмаш» в акціонерне товариство. 27 липня стало відомо, що ФДМУ ініціює приєднання АТ «Електроважмаш» до АТ «Турбоатом».

26 серпня розпорядженням уряду №1005-р, оприлюдненим на Урядовому порталі, Кабінет Міністрів погодив це приєднання. Крім того, «Турбоатом» був внесений до переліку об'єктів великої приватизації.

27 серпня на позачергових загальних зборах АТ «Турбоатом» ухвалили рішення про його перейменування на АТ «Українські енергетичні машини» без зміни юридичної особи.

За відкритими даними, чистий збиток ДП «Електроважмаш» за 2020 рік становив 450,89 млн грн. «Електроважмаш» спеціалізується на розробці та виробництві потужних гідрогенераторів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, а також великих електричних машин постійного струму.

АТ «Турбоатом» спеціалізується на проєктуванні та виробництві турбін для теплових електростанцій, теплоелектроцентралей, атомних електростанцій, гідроелектростанцій, гідроакумулюючих електростанцій, гідравлічних затворів для ГЕС, ГАЕС і насосних станцій; іншого енергетичного обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-