Харківський авіазавод прийняв на обслуговування іноземний Ан-74

Харківський авіазавод прийняв на обслуговування іноземний Ан-74

Укрінформ
Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП, або ХАЗ) прийняло на технічне обслуговування іноземний літак Ан-74.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба підприємства, передає Укрінформ.

«Харківське авіапідприємство отримало замовлення на технічне обслуговування літака Ан-74. Це машина іноземного замовника, виготовлена свого часу на ХАЗі. Літак прилетів на заводський аеродром 22 листопада. Регламентні контрольно-відновлювальні роботи розраховані на півтора місяця», - йдеться у повідомленні.

Над замовленням працюватимуть в основному фахівці трьох цехів авіапідприємства: цеху остаточного складання №5, цеху гальванопокриття, лакофарбувальних покриттів та хімічного оброблення №10 та цеху технічного обслуговування авіаційної техніки №75. Інші цехи підключатимуть по мірі необхідності.

Зазначається, що наразі виконання технічного обслуговування, ремонтів та підтримки експлуатації літаків - одне з ключових завдань на авіапідприємстві.

З якої саме країни прибув літак, на підприємстві кореспонденту агентства не уточнили. Однак ідеться не про єгипетський контракт.

Як повідомляв Укрінформ, влітку цього року Харківське державне авіаційне виробниче підприємство відновило співробітництво з Єгиптом щодо обслуговування літаків Міністерства оборони цієї країни. За словами гендиректора заводу, йдеться про ремонт трьох літаків. Перший із наразі фахівці заводу відновлюють у Єгипті.

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство - одне з підприємств авіаційної промисловості України, що спеціалізується на повному циклі робіт із серійного виробництва, доопрацювання та технічного обслуговування в процесі експлуатації вироблених літаків. Із червня 2015 року ХАЗ, уже в стані банкрутства, увійшов у концерн «Укроборонпром». Основна заборгованість (65%) держпідприємства – понад 2 млрд грн перед держбюджетом – пов’язана з випуском у 2009 році облігацій на 1,6 млрд грн під державні гарантії. Останній літак підприємство випустило в 2014 році.

12 травня керівник Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв затвердив антикризовий план для Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Зокрема, ним передбачається добудова та передача в лізинг українському перевізнику літаків, завантаження замовленнями на виготовлення запчастин, обслуговування літаків, списання непотрібного металобрухту, передача в оренду об’єктів на території підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-