Нафта дешевшає в очікуванні продажу палива із резервів

Нафта дешевшає в очікуванні продажу палива із резервів

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у вівторок, 23 листопада, в очікуванні можливого оголошення про те, що США, Індія, Японія та Південна Корея розпочнуть продаж палива зі стратегічних резервів (SPR).

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість бареля січневої нафти Brent до 9.15 за Києвом становила $79,03 (-0,84%). Барель січневої нафти WTI торгувався за $75,89 (-1,12%). Попередні торги з еталонів завершилися на рівні $79,7 і $76,75 відповідно.

Президент США Джо Байден планує оголосити про рішення використати нафту зі стратегічного запасу країни, повідомило поінформоване джерело в адміністрації. Офіційне оголошення може відбутися, раніше, вже у вівторок, причому одночасно із США про аналогічні заходи, ймовірно, повідомлять Індія, Японія і Південна Корея.

Загалом США можуть використати понад 35 млн барелів нафти зі стратегічного запасу. Але ця оцінка - попередня.

Генеральний секретар Міжнародного енергетичного форуму (IEF) Джозеф МакМонігл у понеділок заявив, що країни ОПЕК+ дотримуватимуться своїх поточних планів з нарощування видобутку нафти, але не виключено, що ці плани зміняться у разі непередбачених факторів, таких як вивільнення стратегічних резервів або нових карантинних обмежень через пандемію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-