Україна буде визнана пріоритетною країною у постачанні продукції в ЄС - Стефанішина

Україна буде визнана пріоритетною країною у постачанні продукції в ЄС - Стефанішина

Укрінформ
Україна розраховує на включення вітчизняного залізничного і водного транспорту у пріоритетні ланцюги постачання продукції до країн Європейського Союзу в рамках реалізації Європейського зеленого курсу.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у ході пресконференції за результатами міжнародних кліматичних переговорів для України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Віцепрем'єр нагадала, що минулого тижня в Брюсселі вона провела низку перемовин з питань транспортної політики.

"Зараз ЄС переглядає взагалі систему функціонування мережі TEN-T (Транс'європейської транспортної мережі - ред.) , тобто ланцюгів постачання продукції з урахуванням Європейського зеленого курсу. 14 грудня анонсуватиметься новий підхід до системи постачання продукції в ЄС, де Україна буде визнана пріоритетною країною, зокрема в пріоритеті буде залізничне сполучення і водні шляхи", - сказала Стефанішина.

Вона зауважила, що цей процес буде доволі тривалим, так само, як і процес реалізації закону про внутрішні водні шляхи, який набере чинності з 1 січня. "Але вже сьогодні ми закладаємо основу, щоб наші водні шляхи були включені в ланцюги постачання ЄС. Це потребуватиме змін у нашій транспортній стратегії та інвестицій в інфраструктуру", - пояснила Стефанішина.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час зустрічі з єврокомісаром з питань транспорту Адіною Велян у Брюсселі обговорила впровадження в Україні положень Угоди про спільний авіаційний простір з ЄС (САП), включення українських річок до Транс'європейської транспортної мережі (TEN-T), а також врегулювання питання щодо кількості дозволів для українських перевізників вантажів автотранспортом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-