ФДМУ продав 30 спиртзаводів на ₴1,7 мільярда

ФДМУ продав 30 спиртзаводів на ₴1,7 мільярда

Укрінформ
У межах демонополізації спиртової галузі в Україні Фонд державного майна продав 30 підприємств на суму понад 1,7 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду державного майна у Фейсбуці.

«Ще рік тому Україна разом з Білоруссю були єдиними країнами у світі з державними монополіями на виробництво спирту та характерними ознаками – закритістю, несправедливим ціноутворенням, корупцією, зловживаннями, кримінальними справами і величезним тіньовим ринком спирту. Сьогодні з впевненістю можемо сказати, що демонополізація спиртової галузі в Україні відбулася! На прозорих аукціонах приватизовано 30 спиртових підприємств на суму понад 1,7 млрд грн, 1,05 млрд грн з яких вже сплачено інвесторами до державного бюджету, ще 37 млн – надійшли як пеня і гарантійні внески за відмову від результатів аукціону. Ця реформа – потужний стимул для розвитку всієї галузі», – розповів заступник голови Фонд держмайна Тарас Єлейко.

Окрім цього, найближчим часом мають відбутися наступні 3 аукціони з приватизації спиртових активів – Вузлівського МПД, Тростянецького і Уладівського заводів.

Як повідомляв Укрінформ, із 15 жовтня 2020 року в Україні почалася приватизація підприємств спиртової галузі. Загалом на приватизацію держава виставить 41 місце провадження діяльності, що входять до держпідприємства "Укрспирт", та ще 37 об’єктів концерну "Укрспирт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-