Ціна газу на українській біржі минулого тижня зросла на 18,7%

Ціна газу на українській біржі минулого тижня зросла на 18,7%

Укрінформ
Стартові ціни природного газу (ресурс листопада) на Українській енергетичній біржі (УЕБ) 15-19 листопада 2021 року зросли на 18,67%.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в огляді ринку природного газу УЕБ.

“Стартові ціни ресурсів зростали протягом тижня. У підсумку, станом на п’ятницю середня стартова ціна ресурсу листопада була вищою за показник понеділка на 18,67%”, - йдеться у повідомленні.

Так, 15 листопада стартова ціна ресурсу листопада становила 30,6 тис. грн за 1 тис. кубометрів, а 19 листопада — 36,3 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

Загалом у період 15-19 листопада заявки на купівлю та продаж природного газу формували 5 компаній: ГПК “Нафтогаз Трейдинг”, “Рожнятівнафта”, АГТ, “Укрпостач Енерго”, “Крафт Енерджи”.

На довгостроковому ринку було продано 350 тис. куб. м. природного газу, в тому числі вдруге було реалізовано ресурс грудня за післяплатою в газотранспортній системі.

На короткостроковому ринку (внутрішньодобовий сегмент) було укладено 17 угод на 280 тис. куб. газу.

Як повідомлялося, за результатами аукціонів з розподілу потужностей, російський Газпром не планує збільшувати постачання газу до Європейського Союзу як мінімум до другого кварталу 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-