Центренерго імпортуватиме вугілля морським шляхом

Центренерго імпортуватиме вугілля морським шляхом

Укрінформ
Публічне акціонерне товариство «Центренерго» планує забезпечити на постійній основі поставки вугілля морським шляхом, аби уникнути ризиків енергетичної блокади, яку розпочала Російська Федерація стосовно України.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі компанії.

Зазначається, що ще з середини листопада цього року Росія почала в неофіційному режимі стримувати транзит казахстанського вугілля в бік України через свою територію.

«З метою диверсифікації поставки вугілля ПАТ «Центренерго» уклало контракт на його доставку морським транспортом. В подальшому компанія планує забезпечити поставки вугілля саме морським шляхом, аби уникнути ризиків енергетичної блокади з боку РФ», - йдеться в повідомленні.

У компанії додали, що менеджмент підприємства веде переговори з провідними світовими трейдерами та виробниками вугілля зі США та Австралії про його постачання в Україну.

Станом на 22 листопада вже почалося відвантаження енергетичного вугілля на адресу ТЕС ПАТ «Центренерго» з порту «Южний», куди напередодні прибули перші 60 тис. тонн вугілля.

Як повідомляв Укрінформ, для успішного проходження опалювального сезону 2021-2022 років Центренерго законтрактувало 1,5 млн тонн вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-