В Україну прибуло перше судно з вугіллям для Центренерго - ДТЕК

В Україну прибуло перше судно з вугіллям для Центренерго - ДТЕК

Укрінформ
Сьогодні в порту «Південний» причалило судно класу «Панамакс» з імпортним вугіллям, призначеним для потреб державних ТЕС компанії Центренерго.

Відповідну інформацію розміщено на сайті ДТЕК, передає Укрінформ.

«Сьогодні в Україну прибуло перше із семи законтрактованих ДТЕК суден з вугіллям із США та Колумбії. Судно класу «Панамакс» причалило в порт «Південний» та призначене для потреб державних ТЕС ПАТ «Центренерго». Обсяг першої поставки склав 60,5 тис. т», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні ДТЕК домовився з міжнародними постачальниками про імпорт в Україну семи суднових партій з вугіллям: п’ять поставок очікуються зі США та дві - з Колумбії.

За інформацією ДТЕК, обсяг кожної суднової партії сягає від 40 до 75 тис. т. Загалом для покриття потреб українських ТЕС має надійти майже 470 тис. т вугілля.

Очікується, що усі суднові партії прибудуть до України протягом листопада 2021-го – січня 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що запаси вугілля на ТЕС країни становлять 378 тис. тонн або 49,84% від запланованого гарантованого обсягу.

У листопаді очікується постачання на теплоелектростанції близько 1,9 млн т вугілля: 1,4 млн т вітчизняного видобутку та 500 тис. т імпортованого з Польщі, США і Казахстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-