Окремого провадження щодо екскерівника Нафтогазу не буде - рішення ВАКС

Окремого провадження щодо екскерівника Нафтогазу не буде - рішення ВАКС

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання адвокату щодо виділення матеріалів кримінального провадження в частині обвинувачення на той час першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» в окрему справу.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС , передає Укрінформ.

«У четвер, 18 листопада, колегія суддів Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні клопотання адвокатові щодо виділення матеріалів кримінального провадження в частині обвинувачення на той час першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» в окрему справу», - йдеться у повідомленні.

За версією обвинувачення, висунутого НАБУ і САП, експосадовець НАК «Нафтогаз України» разом із колишнім першим заступником директора ПАТ «Одеський припортовий завод» причетні до організації схеми закупівлі за завищеними цінами природного газу, видобутого ПАТ «Укрнафта», для потреб «Одеського припортового заводу». І в такий спосіб, на думку сторони обвинувачення, завдали державі збитків у розмірі понад 200 млн грн.

Зазначається, що ухвала оскарженню не підлягає, заперечення можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене ч.1 ст. 392 КПК України.

Нагадаємо, колишньому першому заступнику голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергію Переломі, який свого часу був за сумісництвом головою наглядової ради ОПЗ, САП оголосив підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

За словами голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, досудовим слідством встановлено, що через компанію «Енергоальянс» було здійснено закупівлю природного газу за завищеною вартістю на суму 205 млн. грн, з яких 3% мали залишитися на рахунках зазначеного приватного товариства, а решта мала надійти на рахунки «Укрнафти».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-