В Україні рівень безготівкових розрахунків зріс до 9 із 10 операцій - НБУ

В Україні рівень безготівкових розрахунків зріс до 9 із 10 операцій - НБУ

Укрінформ
За останні два роки частка безготівкових розрахунків постійно зростала, на сьогодні 9 із 10 операцій є безготівковими.

Про це під час пресбрифінгу щодо старту Всеукраїнської інформаційної кампанії з популяризації безготівкових розрахунків Cashless сказала заступник директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Ольга Василєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Частка безготівкових розрахунків протягом останніх двох років постійно зростає. За обсягами наразі безготівковий розрахунок складає 61%, а за кількістю - 90%. Тобто 9 з 10 операцій на сьогодні є безготівковими", - сказала Василєва.

При цьому, у структурі безготівкових платежів переважна більшість припадає на перекази з картки на картку, це приблизно 43% від загального обсягу безготівкових розрахунків. За кількістю лідирують розрахунки в торговельній мережі - це понад 50%. Операції в мережі інтернет становлять близько чверті - як за кількістю, так і за обсягом.

Як повідомляв Укрінформ, за перше півріччя 2021 року було виконано 3 598,3 млн операцій з використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, а їхня сума сягнула 2 305,9 млрд грн, що на третину більше порівняно з аналогічним періодом торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-