У Запоріжжі затвердили концепцію реконструкції греблі Дніпровської ГЕС

У Запоріжжі затвердили концепцію реконструкції греблі Дніпровської ГЕС

Фото
Укрінформ
Представники Запорізької міської ради та Укргідроенерго провели спільну нараду, під час якої обговорили план майбутньої реконструкції Дніпровської ГЕС та затвердили її концепцію.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив перший заступник Запорізького міського голови Олександр Власюк, повідомляє Укрінформ.

"Знаю наскільки болюче питання – переїзд через греблю ДніпроГЕС для жителів правого берега Запоріжжя. Ремонтні роботи, що проводились останнім часом, не вирішують проблемних питань. Всі розуміють, що там необхідно робити реконструкцію", - йдеться у дописі.

Представник міської ради також оприлюднив кілька фотографій того, як після реконструкції буде виглядати гребля.

"Роботи не розпочнуть, поки не добудують мости, адже для виконання реконструкції доведеться перекривати проїзд через греблю на декілька років. Також десь 2-2,5 роки будуть тривати проєктні та узгоджувальні роботи. І тільки після цього почнеться повне оновлення греблі", - додав Власюк.

У Запоріжжі затвердили концепцію реконструкції греблі Дніпровської ГЕС

Як повідомлялось, здійснювати реконструкцію будуть за кошти Укргідроенерго. У 2019 році генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявляв, що термін експлуатації греблі Дніпровської ГЕС необхідно продовжити на 50 років, а масштабна реконструкція має розпочатися за два роки.

ДніпроГЕС є найстарішою станцією Дніпровського каскаду, її введено в експлуатацію у 1932 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-