Укрексімбанк поглиблено перевіряє кредит на придбання SkyMall, яким цікавилися «Схеми»

Укрексімбанк поглиблено перевіряє кредит на придбання SkyMall, яким цікавилися «Схеми»

Укрінформ
Наглядова рада АТ «Укрексімбанк» заявила про поглиблену перевірку кредитної угоди, за якою компанії отримали 60 млн доларів під заставу столичного ТРЦ Sky Mall.

Як передає Укрінформ, про це журналістам «Схем» стало відомо з відповіді голови Наглядової ради Укрексімбанку Оляни Гордієнко на запит.

«У зв’язку із суспільним резонансом та необхідністю всебічного дослідження укладення відповідної угоди, наразі проводиться поглиблене вивчення цієї транзакції із залученням Комітету Наглядової ради з питань ризиків та незалежних експертів… Остаточна оцінка подій буде надана Наглядовою радою після завершення повноцінного аналізу обставин укладення кредитної угоди та видачі коштів (у тому числі отримання висновку незалежних експертів)», – сказано в документі.

Після публікації журналістського розслідування Наглядова рада банку ініціювала аудит кредитної угоди, залучивши для цього внутрішній комітет із питань ризиків та незалежних експертів.

За інформацією «Схем», Наглядова рада 18 листопада заслухає попередні результати внутрішнього аудиту банку стосовно дотримання вимог законодавства та внутрішніх нормативних документів під час видачі кредиту.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Укрексімбанк не виявив наявних кримінальних проваджень по компаніях-отримувачах кредиту у 60 млн дол. на придбання ТРЦ SkyMall. Причиною нападу на журналістів програми "Схеми" під час інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером стало питання про видачу банком кредиту на купівлю торгово-розважального центру SkyMall у Києві Сергію Брюховецькому. Бізнесмена, за даними журналістів, підозрювали у фінансуванні тероризму. Гроші він витратив на придбання ТРЦ SKYMall.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-