Укртрансгаз переконує у необхідності створення міжнародного газового фонду

Укртрансгаз переконує у необхідності створення міжнародного газового фонду

Укрінформ
Створення міжнародного газового фонду на базі вітчизняних сховищ газу (ПСГ) може вивести взаємодію між Україною та країнами ЄС на принципово новий рівень.

Таку думку у Фейсбуці висловив т.в.о. генерального директора «Укртрансгазу» Сергій Перелома, повідомляє Укрінформ.

За його словами, концепція регіонального партнерства з енергетичної безпеки (Regional energy security partnership, RESP), в рамках якої і передбачено створення міжнародного газового фонду, є комплексною пропозицією з боку України для наших західних партнерів.

Концепція також передбачає забезпечення додаткових потоків газу у центр західної Європи, в район Баумгартена, українським маршрутом вже цієї зими, та довгострокову співпрацю у майбутньому, пояснив Перелома.

«Для Європи це вкрай важливо, адже цей регіон досить автономний з точки зору газопостачання і зав’язаний, переважно, на транзит російського газу», - зазначив очільник Укртрансгазу.

Також він нагадав, що Укртрансгаз та Оператор ГТС України за останні роки багато зробили, аби залучити світових гравців газового ринку до України, і єдиний вектор та "безперечна підтримка з боку держави" лише посилює позиції компанії.

Як повідомляв Укрінформ, Україна пропонує європейським партнерам створити спільний міжнародний газовий фонд на базі власних сховищ газу (ПСГ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-