Україна стане активним учасником процесу сертифікації Північного потоку-2 - єврокомісар

Україна стане активним учасником процесу сертифікації Північного потоку-2 - єврокомісар

Фото
Укрінформ
Європеська комісія готова консультуватися з Україною у процесі підготовки висновку щодо сертифікації Північного потоку-2.

Про це повідомила єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон під час зустрічі з міністром енергетики України Германом Галущенком, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міненерго.

За словами Сімсон, Єврокомісія готова консультуватися з Україною у процесі підготовки висновку комісії щодо проєкту рішення Федерального мережевого агентства Німеччини Bundesnetzagentur про сертифікацію Північного потоку-2.

Таким чином, Україна стане активним учасником процесу сертифікації не лише політично, а й юридично.

У ході зустрічі сторони також обговорили питання безпеки постачання газу до Європи та можливі варіанти зменшення впливу енергетичної кризи на європейський регіон.

Крім того, українську сторону запросили взяти участь у «групі ризику», створеної відповідно до Регламенту про безпеку постачання, яка складається виключно з держав-членів ЄС. Метою її засідання стануть консультації щодо стану енергетичної безпеки в Україні, вироблення спільних рішень та взаємодопомога разом з європейськими країнами у кризових ситуаціях.

«Ми дуже цінуємо підтримку України з боку наших європейських партнерів. Долучення України до підготовки висновку Комісії щодо сертифікації «Північного потоку-2» та європейської «групи ризику» підтверджує, що наша держава є рівноправним партнером Європи у сфері енергетики», - сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

Як повідомляв Укрінформ, німецький регулятор Bundesnetzagentur (BNetzA) призупинив процес сертифікації Nord Stream 2 AG, а також задовольнив запит ТОВ «Оператор ГТС України» щодо участі у цій процедурі.

У результаті в РФ прийняли рішення створити дочірню компанію відповідно до норм законодавства Німеччини, яка стане власником та оператором німецької частини газопроводу.

Будівництво "Північного потоку-2" завершили на початку вересня. Газопровід побудовано з РФ до Німеччини в обхід України дном Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є Газпром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-