Газпром не планує наразі збільшувати постачання газу до ЄС – Макогон

Газпром не планує наразі збільшувати постачання газу до ЄС – Макогон

Укрінформ
За результатами аукціонів з розподілу потужностей, російський Газпром не планує збільшувати постачання газу до Європейського Союзу як мінімум до другого кварталу 2022 року.

Таку думку висловив у Фейсбуці повідомив генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон, повідомляє Укрінформ.

«Згідно з результатами аукціонів по розподілу потужностей, Газпром не планує збільшувати постачання газу до ЄС ні у грудні, ні у І кварталі 2022 року. Максимальний обсяг, що планується для транзиту, складає 109 млн на добу (40 млрд м3 на рік)», - розповів він.

За словами очільника ОГТСУ, всі голосні заяви про збільшення постачання до Європейського Союзу на сьогодні не мають відображення у реальних діях Газпрому.

«Україна і без запуску ПП2 готова забезпечити транзит значних додаткових обсягів газу до ЄС. Нагадаю, що 2 роки тому транзит складав 277 млн млн м3 на добу, або у 2,7 раза більше, ніж зараз», - додав Макогон.

Як повідомлялось, у мережі з'явилась інформація, що Газпром збільшив транзит газу через газотранспортні системи Україну, а також планує закачати газ у п’ять своїх підземних сховищ у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-