Українські перевізники отримають 8 тисяч додаткових дозволів від Німеччини

Українські перевізники отримають 8 тисяч додаткових дозволів від Німеччини

Укрінформ
Міністерство інфраструктури досягло домовленості з владою Німеччини про надання 8 тис. додаткових дозволів для українських перевізників на 2022 рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба міністерства.

"Українські перевізники отримають додаткові дозволи від Німеччини на наступний рік. Відповідної домовленості досягли Міністерство інфраструктури України та Федеральне міністерство транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, українські перевізники отримають:

2 000 універсальних дозволів категорії Євро-4;

2 000 універсальних дозволів категорії Євро-5;

4 000 універсальних дозволів категорії Євро-6.

Цей результат є прикладом продуктивної співпраці Міністерства інфраструктури України з німецько-українською промислово-торговельною палатою, заявили у пресслужбі відомства.

Основна квота дозволів, виданих Німеччиною Україні на 2021 рік, становить 90 тис.

Як повідомлялось, за січень - липень цього року експорт товарів з України в Німеччину сягнув 565 тис. тонн на суму 993,3 млн євро. Це на 14% більше, ніж за січень-липень 2019 року, коли було відбулося останнє засідання Українсько-німецької змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень.

Також спостерігається істотне зростання товарообігу з іншими країнами, для яких територія Німеччини є транзитною, зокрема, приріст товарообігу на цих напрямках становить близько 11%.

За даними Держстату, за січень - вересень 2021 року експорт до країн ЄС становив 19,43 млрд дол. (на 54,2% більше проти відповідного періоду торік), а його питома вага у загальному обсязі українського експорту сягнула 40,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-