Через відсутність палива не працюють 23 блоки ТЕС та ТЕЦ

Через відсутність палива не працюють 23 блоки ТЕС та ТЕЦ

Укрінформ
В Україні через відсутність палива станом на 15 листопада не працювали 23 блоки теплових електростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ) загальною потужністю 7,85 ГВт. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі НЕК «Укренерго».

«За заявками виробників, через відсутність палива не можуть працювати 23 блоки ТЕС та ТЕЦ загальною потужністю 7,85 ГВт (на ранок 1 листопада – 23 блоки та 1 корпус ТЕС та ТЕЦ загальною потужністю 7,88 ГВт)», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на 15 листопада в аварійному ремонті також не перебувало жодного блоку ТЕС та ТЕЦ, тоді як на ранок 8 листопада — 4 блоки та 1 корпус ТЕС та ТЕЦ загальною потужністю 0,8 ГВт.

Виробництво на ТЕС за 8-14 листопада порівняно з попереднім тижнем зменшилося на 9,5% (до 812 млн кВт-год) попри збільшення споживання електроенергії. Причиною зниження в Укренерго назвали зростання обсягів виробництва інших видів генерації — АЕС (на 4%), ГЕС (на 19%) та СЕС і ВЕС (на 32,2%).

Як повідомлялось, Міністерство енергетики запровадило заходи, що дозволять зекономити до 500 тис. тонн вугілля на ТЕС на місяць для стабільного проходження опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-