У Мінрегіоні назвали пріоритети України під час головування у Стратегії ЄС для Дунайського регіону

У Мінрегіоні назвали пріоритети України під час головування у Стратегії ЄС для Дунайського регіону

Укрінформ
Серед пріоритетів діяльності України під час головування у Стратегії ЄС для Дунайського регіону є впровадження "зеленого" курсу та розвиток людського капіталу.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад та територій України з питань європейської інтеграції Ігор Корховий під час презентації програми головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону, передає кореспондент Укрінформу.

"Впродовж року заплановано роботу за двома напрямками. Перший напрямок - це декарбонізація і трансформація економіки, другий напрямок - це розвиток людського капіталу та ринків праці", - сказав він.

Корховий додав, що у декарбонізації та трансформації економіки буде зосереджено увагу на "зеленому" курсі, розвитку водневої енергетики, переходу до низьковуглецевої економіки, діджиталізація, впровадження циркулярної економіки, зменшення викидів парникових газів, розвиток мультимодальних перевезень.

"Що стосується розвитку людського капіталу, то при підготовці даного тематичного напрямку нами спільно з представниками Європейської комісії, національними координаторами інших країн, закладалась основна ідея - це постковідне відновлення, забезпечення адаптації освіти, підвищення цифрової грамотності, знання іноземних мов, впровадження навчання впродовж життя, підвищення рівня зайнятості, удосконалення ринку праці та підтримка соціальних інновацій", - сказав Корховий.

Він також додав, що Україна працюватиме над підвищенням інституційної спроможності Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня цього року Словаччина передала Україні право головувати у Європейській Стратегії для Дунайського регіону (ЄСДР). Церемонія передачі головування відбулася під час 10-го щорічного Форуму Дунайської Стратегії у Братиславі.

Дунайська стратегія — це платформа, що передбачає співпрацю 14 країн Дунайського регіону. Українська частина Стратегії охоплює Одеську, Івано-Франківську, Чернівецьку та Закарпатську області. Держави-учасники співпрацюють у сферах транспорту, охорони навколишнього середовища, освіти, безпеки, туризму та підтримки конкурентоспроможності підприємств.

Європейський зелений курс (European Green Deal) – дорожня карта заходів щодо перетворення Європи на перший у світі кліматично нейтральний континент до 2050 року. Водночас курс має стимулювати розвиток економіки, покращити здоров’я та якість життя людей.

Зелений курс був офіційно представлений Президентом ЄК Урсулою фон дер Ляєн в Європарламенті 11 грудня 2019 року. Ключові його напрями: чиста енергія, кліматична дія, будівництво та реновація, стійка промисловість, стійка мобільність, зменшення забруднення довкілля, біорозмаїття, стійка аграрна політика (стратегія «Від лану до столу»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-