Кошти від продажу «зелених» облігацій срямують виробникам ВДЕ - Гарантований покупець

Кошти від продажу «зелених» облігацій срямують виробникам ВДЕ - Гарантований покупець

Укрінформ
Державне підприємство "Гарантований покупець" спрямує отримані від продажу "зелених" облігацій кошти на виплати виробникам електроенергії з відновлюваних джерел.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив в.о. директора держпідприємства Вадим Улида.

"Всі кошти, отримані від продажу "зелених" облігацій, будуть спрямовані виключно на оплату електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел", - сказав він.

Улида підкреслив, що виконання зобов’язань перед «зеленими» інвесторами є ключовим завданням для підприємства, яке має забезпечити повні розрахунки за вироблену енергію з відновлюваних джерел.

"Розвиток зеленої енергетики країни, особливо на тлі світової енергетичної кризи, є одним із стратегічних напрямків забезпечення енергетичної незалежності країни. Тому своєчасні виплати виробникам «зеленої» електроенергії – це не лише довіра до України з боку бізнесу, а й стратегічна інвестиція в нашу енергобезпеку", - прокоментував Улида.

Як повідомлялося, 3 листопада НЕК «Укренерго» здійснила дебютний випуск п’ятирічних «зелених» єврооблігацій сталого розвитку (Green and Sustainability-linked bonds) на 825 млн дол. з дохідністю 6,875%. Кошти від випуску будуть використані для погашення заборгованості перед ДП «Гарантований покупець».

"Гарантований покупець" є посередником між виробниками електроенергії з відновлюваних джерел та покупцями такої електроенергії, також держпідприємство купує електроенергію для потреб населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-