Банки минулого тижня видали 1,17 мільярда доступних кредитів

Банки минулого тижня видали 1,17 мільярда доступних кредитів

Інфографіка
Укрінформ
Станом на 15 листопада 2021 року уповноважені банки від моменту старту програми "Доступні кредити 5-7-9%" видали мікро-, малому та середньому бізнесу кредитів на загальну суму 70,9 млрд грн, із них минулого тижня - на 1,17 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

"За минулий тиждень у межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано 412 кредитів на загальну суму 1,17 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Усього з моменту старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» представники мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) отримали від уповноважених банків 26 822 кредитів на суму 70,9 млрд грн, в тому числі 8,47 млрд грн підприємці отримали на інвестиційні цілі, 40,21 млрд грн у якості антикризових кредитів та 22,25 млрд грн були видані в якості рефінансування попередньо отриманих кредитів.

Зауважується, що одним із пріоритетів Мінфіну є державна підтримка розвитку ММСП, що здійснюється, у тому числі, завдяки ініційованій Президентом України Володимиром Зеленським програмі «Доступні кредити 5-7-9%». У проєкті Державного бюджету-2022 передбачено 3 млрд грн (включаючи Доступну іпотеку 7%). Це дозволить надати підтримку для розвитку ще 20 тис. підприємцям.

Як повідомлялося, на Урядовому порталі оприлюднено постанову Кабінету Міністрів від 21 жовтня 2021 року №1106, що передбачає залучення ще більшої кількості учасників до державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%». Постановою також запроваджено державну програму фінансового лізингу для суб’єктів мікро-, малого та середнього підприємництва (ММСП).

Урядова програма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності. Програма реалізується Фондом розвитку підприємництва (ФРП), який на сьогодні уклав угоди про співробітництво з 39 банками на умовах компенсації відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-