Укрзалізниця планує побудувати 50 вагонів-зерновозів у 2022 році

Укрзалізниця планує побудувати 50 вагонів-зерновозів у 2022 році

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» у 2022 році планує побудувати на власному підприємстві - Панютинському вагоноремонтному заводі - 50 вагонів-зерновозів нового зразка.

Як передає Укрінформ, про це сказав голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

«У наступному році плануємо поповнити парк зерновозів, які мають стабільно великий попит на ринку вантажних перевезень. Уже формуємо замовлення нашому Панютинському вагоноремонтному заводу на виготовлення 50 вагонів-зерновозів нового зразка, що є повністю власною розробкою підприємства. Даємо старт серійному виробництву цих вагонів», - повідомив Камишін.

Він додав, що перший такий вагон із найкращими технічними характеристиками для перевезення зерна був виготовлений та поставлений на серійне виробництво у 2019 році.

Зазначається, що наразі загальний парк вагонів-зерновозів АТ «Укрзалізниця» становить 11,4 тис. одиниць, і найближчими роками компанія планує його оновити. Для цього товариство розробило концепцію оновлення парку вантажних вагонів до 2028 року, яку було схвалено 30 вересня 2021 року на засіданні Антикризового штабу з відновлення сталого функціонування АТ «Укрзалізниця». Відповідно до концепції, впродовж найближчих семи років, зокрема, планується побудувати та оновити майже 15 тис. зерновозів, у тому числі 3,6 тис. - на підприємствах АТ «Укрзалізниця».

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2021 року перевезення зернових вантажів залізничним транспортом зросли на 8,1%, порівняно з жовтнем минулого року, — до 3,8 млн тонн. А з початку нового маркетингового сезону 2021-2022 рр. (з липня 2021 року) перевезено 12,9 млн тонн зернових вантажів, що на 7,4% більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-