Виноградарям цьогоріч надали 21 мільйон гривень підтримки - Лещенко

Виноградарям цьогоріч надали 21 мільйон гривень підтримки - Лещенко

Укрінформ
У поточному році Міністерство аграрної політики та продовольства надало 21 млн грн грошової підтримки виноградарям та виноробам, які безпосередньо звернулися по державну допомогу.

Про це повідомив міністр агрополітики Роман Лещенко, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МінАП.

Міністр деталізував, що з цієї суми 15,6 млн виділено на компенсацію вартості побудованих цехів та придбаних ліній з переробки винограду ще у 2019-2020 роках, та 5,4 млн грн на компенсацію витрат впродовж 2019-2020 років зі створення виноградників.

"До кінця року планується також додаткова підтримка за цими ж напрямами для компенсації витрат за період з 1 жовтня 2020 року по 30 вересня 2021 року", - додав Лещенко.

Він зауважив, що вітчизняне виноградарство та виноробство забезпечує робочими місцями значну кількість населення країни в агропромисловому секторі економіки. Галузь забезпечує значні надходження як до державного, так і до місцевого бюджетів.

"Наше вино експортується до багатьох країн світу, але, на жаль, у незначній кількості. Тож у нас є всі підстави для того, аби підвищити авторитет України на міжнародній арені та просувати якісний національний продукт як на внутрішньому та зовнішніх ринках", - сказав міністр АПК.

Станом на сьогодні в Україні 262 господарства, на яких вирощують виноград, їх площа 41,5 тис. гектарів. Це менше 1% від загальної кількості сільськогосподарських угідь. На кожен гектар припадає 1 робоче місце, тож галузь дає роботу 41,5 тисячі постійним та 33,2 тисячам сезонним робітникам.

44 великі та малі підприємства, які займаються виробництвом вина лише у вигляді акцизного податку щорічно поповнюють Державний бюджет на 1,7-2,0 млрд. грн.

Крім цього, винороби відраховують у місцеві бюджети щорічно податок від реалізації виноробної продукції в обсягах від 0,53 до 0,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-