Завод «Електронмаш» продали на аукціоні за 970 мільйонів

Завод «Електронмаш» продали на аукціоні за 970 мільйонів

Укрінформ
Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Електронмаш» продали на онлайн-аукціоні Prozorro.Продажі за 970 млн грн за початкової ціни в 66,7 млн грн. Фонд державного майна вів пряму трансляцію з торгів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час першого раунду найвища ставка учасника №7 становила 385 млн грн, що перевищувала стартову вартість - 66,7 млн - майже у 6 разів. У другому раунді було запропоновано понад 526 млн грн. За результатами третього раунду переміг учасник, який запропонував за майновий комплекс заводу 970 млн грн.

Загалом у приватизації держпідприємства брали участь 22 потенційних покупці.

Загальна площа об’єкта – більше 100 тис. квадратних метрів. До складу об’єкта приватизації входять 37 одиниць нерухомого майна, 3 земельні ділянки та 7 об’єктів, переданих у оренду.

Як повідомлялось, столичний «Електронмаш» розпочав роботу в 1960 році як завод «Радіоприлад». Він виробляв електронно-обчислювальні машини. Час із кінця 70-их до середини 80-их років ХХ століття став найбільшим продуктивним періодом в історії, тоді на заводі працювало понад 10 тис. осіб.

У 1988 році «Електронмаш» виготовив свій перший персональний комп’ютер – «Поиск-1», який мав 128 Кб оперативної пам’яті. Пізніше були випущені оновлені версії - «Поиск-2» та «Поиск-3».

Останній сплеск активності був пов’язаний з виробництвом контрольно-касових апаратів. Але вони не витримували конкуренції з іноземними аналогами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-