АМКУ рекомендує Укравтодору усунути дискримінаційні вимоги у тендерній документації

АМКУ рекомендує Укравтодору усунути дискримінаційні вимоги у тендерній документації

Укрінформ
Антимонопольний комітет надав Державному агентству автомобільних доріг України (Укравтодор) та його регіональним підрозділам обов’язкові для розгляду рекомендації усунути дискримінаційні вимоги у тендерній документації стосовно банківських гарантій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Як установили в АМКУ, в деяких областях тендерна документація Укравтодору містить обов’язкову вимогу для учасників процедури – підтверджувати фінансове забезпечення тендерної пропозиції електронною банківською гарантією, наданою виключно одним із системно важливих банків.

Перелік системно важливих банків, нагадали в Комітеті, затверджується рішенням правління Національного банку України раз на рік; нині в переліку 13 банківських установ.

Тим часом, за даними НБУ, зараз 71 банківська установа має ліцензію і відповідно до закону «Про банки і банківську діяльність» може надавати банківські гарантії.

Крім того, за українським законодавством, гарантія, як забезпечення тендерної пропозиції, може бути надана й іншими фінансовими установами та страховими компаніями.

У Комітеті вважають, що вимога про надання банківської гарантії виключно банком із переліку системно важливих "є дискримінаційною і такою, що надає переваги певній групі субʼєктів господарювання".

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Антимонопольний комітет рекомендував газопостачальній компанії "Нафтогаз Трейдинг" переглянути умови договорів з виробниками тепла на постачання газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-